Tümdef
Haberler

TÜMDEF KAMUOYU DUYURUSU // BASINDA YER ALAN FAHİŞ FİYAT UYGULAMALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMAMIZDIR!

TÜMDEF KAMUOYU DUYURUSU // BASINDA YER ALAN FAHİŞ FİYAT UYGULAMALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMAMIZDIR!

BASINDA YER ALAN FAHİŞ FİYAT UYGULAMALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMAMIZDIR!

Tıbbi Cihaz Sektörümüzün Değerli Temsilcileri,

Bazı internet siteleri ve medyada çıkan haberlerde Sektörümüzün %1500’lere varan kârlılıkla tıbbi sarf ve cihazları sağlık kuruluşlarına sattığı iddiaları bizleri derinden üzmüştür.

Kamunun özel sektörden temin ve tedarik ettiği tıbbi mal ve malzemelerin 50.000’i aşkın çeşit olduğu düşünüldüğünde münferit birkaç ürünün satışının o döneme özgü şartlara göre değerlendirildiğini unutmamak gerekir. Bu tip münferit satışları sektörün tamamı için genelleyerek yorumlamak asla kabul edilemez! Verilen ürünle birlikte hizmet sunumu, ilave ürün eklentileri, özel personel istihdamı ve kuruluma ilişkin alanın rehabilitasyonu gibi ilave iş ve hizmetlerinde ek olarak sunulmuş olabileceğini göz ardı etmemek gerekir.

Piyasa araştırma, yaklaşık maliyet, muhammen bedel, eşik değer gibi Kamunun her türlü kontrol mekanizmasının işlediğini düşünürsek bu tip münferitlerde öncelikle satışın niteliği, satan ve alan kurumun sözleşmeleri ile faturalarının incelenmesi ve sonrasında yorum yapılmasının doğru olacağını değerlendiriyoruz.

Bu tür açıklamalar “ödemeler” konusu öncellikli olmak üzere, birçok sorunla başa çıkmaya

çalışan ve kendini ifade etmek için mücadele veren sektörümüzü zan altında bırakmaktadır. 17 aydır kamudan alacaklarını tahsil edemeyen sektörümüzün mağduriyetini artırmaktadır.

TÜMDEF olarak geçtiğimiz dönemlerde benzer haberlerde geçen iddialara ilişkin, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuş, (18.09.2020 tarihli ve E.57492960nolu dosya) ile T.C Ticaret Bakanlığı, Tüketici Koruma ve Piyasa Denetim Kurulu’na da başvuruda bulunarak ilgililer hakkında yasal işlem yapılmasını isteyerek konunun takipçisi olmuştuk.

Aynı hassasiyetle sektörümüzün sıkıntılarında ve uğratılacağı haksızlıkların giderilmesinde hukuki zemininde takipçi olacağımızı ve bu ve benzeri konularda her türlü yasal haklarımızı kullanarak sektörümüzün karşı karşıya kaldığı ağır ve haksız ithamlara karşı mücadelemizi her türlü savunacağımızı bildirir, sizlere ve kamuoyuna saygı ile duyururuz.

MASSİADDuyuru Görseli İçin Tıklayınız
TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ