Tümdef
Haberler

Tıbbi Cihaz Sektörü Sahra Hastanesi

Tıbbi Cihaz Sektörü Sahra Hastanesi

06.02.2023 Saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem Doğu ve Güneydoğu'daki 10 ilimizi etkilemiştir. Bölgedeki vatandaşlarımıza ve Türkiye’mize geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifa diliyoruz.

Dernek olarak depremin ilk saatlerinde hemen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile iletişime geçilmiştir. Hızlı bir organizasyon ile ilk günden itibaren siz üyelerimizin bağışları İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile afet bölgesine ulaştırılmaya başlanmıştır. Ayrıca üye birçok firmamız da bireysel imkanları ile bölgeye malzeme gönderimi yapmışlardır.

Ayni desteklerinizin yanında siz kıymetli üyelerimizden gelen nakdi bağışların bölgeye Sahra Hastanesi kurulumu için kullanılması kararı alınmış ve Tıbbi Cihaz Sektör Platformu olarak hızla çalışmalar başlanmıştır. 5 gün içinde ayni yardımlarınızla da malzemeleri tamamlanarak, 20 yataklı Sahra Hastanemiz hızlı bir şekilde afet bölgesine sevk edilmiş ve Sağlık Bakanlığı yetkililerine devredilmiştir. Son alınan bilgiye göre de hastanemiz İskenderun Devlet Hastanesi bahçesinde hizmet vermeye başlamıştır.

Böylesi zor ve kritik günlerde birlik içinde hareket edebiliyor olmamız, siz üyelerimizin her türlü desteği ile hızlı bir şekilde organize olabilmemiz sektörümüzün ne kadar güç birliği içinde olduğunu bir kere daha göstermiştir. 

Bir olmanın ve birlik olmanın farkındalığını ortaya koyan tüm MASSİAD ailesine, sektör firmalarımıza ayni, nakdi ve manevi destekleri için teşekkür ederiz.

Sahra HAstanesi

 

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ