Tümdef
Haberler

Tıbbi Cihaz Sektör Platformu İskenderun Sahra Hastanesi

06.02.2023 tarihinde dokuz saat arayla meydana gelen, merkez üsleri sırasıyla Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Ekinözü ilçesi olan iki büyük depremle, tüm Türkiye’yi yasa boğan 11 ili kapsayan büyük bir afet yaşanmış, bölge halkı maddi, manevi ve çok sayıda can kaybı ile derinden etkilenmiştir.

Tıbbi Cihaz Sektöründeki tüm sivil toplum kuruluşları ve örgütler, depremin ilk günlerinden itibaren Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu dahil bir iletişim hattı kurarak planlama yapmaya başladı. Bu hat üzerinden sağlık alanındaki tüm acil ihtiyaçların bölgeye gönderilmesi için aralıksız çalışmaya devam ediliyor.

Massiad üyelerimiz malzeme bağışlarını ilk günden itibaren İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla bölgeye sevk etmeye başladı. Ankara, İzmir ve diğer illerdeki STK’larımızda kendi bölgelerinde çalışmalarına sürdürdü.

Deprem felaketinin yaşandığı 6 Şubat sabahından itibaren Tıbbi Cihaz Sektör Platformumuzla büyük bir organizasyon süreci yürütülerek MASSİAD organizasyonunda 20 yataklı Sahra Hastanemizin kurulumu, ürünlerin temini ile ilgili sektör olarak koordineli bir şekilde planlamalarda bulunuldu ve İskenderun Devlet Hastanesi bahçesine 20 yataklı Sahra Hastanemizin kurulumu tamamlandı.

Bağışınız ile depremzede vatandaşlarımızın hayatlarına dokunarak, bir nebze de olsa destek olmak, SEKTÖRÜMÜZÜN gücünün, duyarlılığının ve birlikte hareket etme refleksinin ne denli mucizevi olduğunun en somut kanıtıdır. Böylesi zor zamanlarda birlik olmayı çok iyi bilen MASSİAD ailesinin bir üyesi olarak SİZE ve tüm destek veren DOSTLARIMIZA bir an bile düşünmeden yanımızda olup verdiğiniz maddi, manevi tüm destekleriniz için sonsuz minnet ve teşekkürlerimizi sunarız.

MASSİAD Yönetim Kurulu

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ