Tümdef
Haberler

Sektör Üreticileri TİTCK Tıbbi Cihaz Sektör Hizmetleri Daire Başkanı Dr.Mehmet BAŞ Bey ile buluştu.

Sektör Üreticileri TİTCK Tıbbi Cihaz Sektör Hizmetleri Daire Başkanı Dr.Mehmet BAŞ Bey ile buluştu.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Tıbbi Cihaz Sektör Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Mehmet BAŞ bey ve ekibi 07.09.2017 Perşembe günü İstanbul'a yaptıkları ziyarette derneğimizin ve Tüyap’ın organizasyonu ile üretici firma ziyareti ve ardından TÜYAP'ta sektör üretici paydaşları ile bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Sayın BAŞ, Kansuk firmasının tamamlanma aşamasında olan yeni fabrikası ile Set Medikal ve Bıçakçılar firmalarının üretim tesislerinde incelemelerde bulunmuş, üreticilere Tıbbi Cihaz üretiminde yerelleşme kapsamında yerli üretim kapasitelerini artırmak ve bu fabrikalara hammadde sağlayan tedarikçiler için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını iletmiştir.

Sayın BAŞ ve ekibi fabrika ziyaretlerinden sonra, Tüyap'ta dernek yönetimimiz, Tüyap yetkilileri, İSEK proje başkanı Dr. Cengizhan Öztürk bey ve üretici firma yetkilileri ile bir araya gelmiştir. Toplantıda yerli üretimin güçlendirilmesi, yerelleşme çalışmaları, Expomed 2018 de yapılacak olan “İnovasyon Alanı” ve genel sorunlar üzerinde konuşulmuştur.

Başkanımız F.A. Tolga Sözen; heyete ve katılımcılara derneğimizin sektöre ait veri tabanı oluşturma, Startup firmalarının belirlenmesi ve sektör ile buluşturulması, üyelere yönelik yapılan eğitimler, 2017/745/AT Sayılı Tıbbi Cihaz Regülasyonu Çevirisi ve yeni Regülasyon kapsamında üyelerimize yönelik yapılacak bilgilendirme eğitimleri, İSEK çalışmaları hakkında kısa bilgilendirmede bulunmuştur.

Sayın BAŞ bundan sonra üreticiler ile daha sık bir araya gelineceğini, sorunların ortak platformlarda çözüme ulaştırılacağını, yerli malına yönelik ön yargının kaldırılması için kurum olarak üzerilerine düşen her şeyi yapacaklarını, yerli malı alım garantisi için Maliye Bakanlığı ve KİK ile çalışma içinde olduklarını dile getirdi.

Katılımcılar tarafından, yerli firmaların ihracatta çok fazla prosedüre takıldığı oysa ithalatın çok daha kolay olduğu dile getirildi. Sayın BAŞ ithalatta gerekliliklerin tekrar değerlendirilebileceğini iletti. Özellikle Çin'den gelen ama kendi ülkesinde satış izni olmayan ürünlerin bizim ülkemize de ithalatının kısıtlanması gerektiği hatırlatıldı.

Sektörün en önemli sorunu olan Kamu-Üniversite hastaneleri ödemelerinin iyileştirilmesiyle ilgili sektör talebi dile getirilmiştir.

Ayrıca Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliğinin öneminin tüm sektör tarafından tamamen anlaşıldığı, bu aşamada yapılacak düzenlemelerin hem sektörü kucaklıyıcı hem de sektörün daha büyük bir kısmını kapsayacağı dile getirilerek, kuruma gönderilen yönetmelik revize talep-görüş yazımız Sayın BAŞ'a tekrar elden verilmiştir.

Bu toplantının yapılmasında tarafımıza lojistik destek sağlayan Tüyap Yönetimine, yoğun iş temposunda vakit ayırarak gelen firma temsilcilerimize vesektörün yanında olan, sorunlar ve önerilerimiz ile tek tek ilgilenen ve çözümü noktasında her zaman sektörün destekleyeceğini ifade eden Sn. Dr. Mehmet Baş beye teşekkürlerimizi sunarız.Fotoğraf Galerisi İçin Tıklayınız

Saygılarımızla.

Massiad

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ