Tümdef
Haberler

Sektör ''Sağlık Platformu'' (TÜMDEF, SEİS, SADER, ORDER, ARTED) Maliye Bakanlığı Müsteşarı Sn. Abdullah Kaya'yı Ziyaret Etti.

Sektör ''Sağlık Platformu'' (TÜMDEF, SEİS, SADER, ORDER, ARTED) Maliye Bakanlığı Müsteşarı Sn. Abdullah Kaya'yı Ziyaret Etti.

12.10.2016 Çarşamba günü Sağlık Platformu (TÜMDEF, SEİS, SADER, ORDER, ARTED) Maliye Bakanlığı Müsteşarı Abdullah Kaya 'yı ziyaret ederek Kamu ve Üniversite Hastanelerinin ödemelerindeki gecikmelerin sektörün nakit akışını bozduğunu, çoğu firmanın finansman ihtiyacı için bankalara muhtaç duruma düştüğünü ifade ederek sektörün sıkıntılarını dile getirmiştir.

Toplantıda vadesi 120 günü geçen alacakları olan firmalar hakkında konuşulmuş, sektörün yaşadığı sıkıntılar ve ticari sürdürebilirliğinin büyük risk altında olduğu ifade edilmiştir. Müsteşar Bey durumun farkında olduklarını Sağlık Bakanlığı üst düzey yetkililerince de durumun ciddiyetinin kendilerine iletildiğini, ellerinde üniversitelerin ne kadar borçlarının bulunduğuna dair verilerin olduğunu, bu ve bunun gibi benzer sorunların yaşanmaması için sistemi değiştirerek vadesinde ödemelerin yapılmasını sağlamayı hedeflediklerini belirtmiştir.

Ayrıca Döner Sermayeli işletmeler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin (01.05.2007 / 26509 R.G.) 22 inci maddesi kapsamında Tıbbi Cihazlara yapılan ödemelerin son sıralarda yer aldığı ve çoğu durumda da para yetmediği aktarılmış, bu nedenle Tıbbi Cihaz ödemelerinin ilgili mevzuatta üst sıralarda yer alabilmesi için mevzuatta değişiklik yapılması önerilmiştir. Bu konuya da olumlu bakarak çalışma yapılacağını ifade etmişlerdir.

Sektörümüz adına sorunlarımızı her platformda dile getirerek çözüm odaklı çalışmalar yapan Tıbbi CihazSTK Platformuteşekkür ederiz.

Saygılarımızla

Massiad; Ekim 2016

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ