Tümdef
Haberler

MASSİAD Yönetim Kurulu ve TÜMDEF kurum ziyaretleri

MASSİAD Yönetim Kurulu ve TÜMDEF  kurum ziyaretleri

12 Haziran 2023’deki görüşmemiz DMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mücahit ÖZDEMİR, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı İsmet KESKİN, II Nolu Operasyonel Süreçleri Daire Başkanı M.Kürşad TOSUN ile gerçekleşmiştir. Sağlık Market Süreci ile ilgili yaşanan sorunlar iletilmiştir.

12 Haziran 2023 Pazartesi günü ikinci görüşmemiz TİTCK Başkanı Dr. Asım Hocaoğlu, TIBBİ CİHAZ VE KOZMETİK ÜRÜNLER BAŞKAN Yardımcısı Dr. Mehmet Hakan Fırat ve kurum Daire Başkanlarının katılımı ile gerçekleşmiştir. Dr. Asım HOCAOĞLU Tıbbi Cihaz Kanunu, Tıbbi Cihaz Satış, Reklam Ve Tanıtım Yönetmeliği kapsamında yapılacak iş modelleri, İnternet Satışları, MDR süreçleri hakkında Kurum tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermiştir. Tarafımızca da sektör olarak yaşanan sorunlar ve önerilerimiz iletilmiştir. Çözüm odaklı yaklaşımları ve her zaman sektörümüzün yanında oldukları için teşekkür ederiz.

12 Haziran 2023 Pazartesi günü üçünü görüşmemiz KHGM Tedarik Planlama, Stok ve Lojistik Yönetimi Dairesi Başkanı   Engin AKYOL ve ekibi ile yapılmıştır. Şartname değerlendirmeleri, yeni ürün kayıtları, sipariş adetleri, deprem bölgesindeki malzeme teslimleri ve stok fazlalıkları  gibi bir çok konuda yaşanan sıkıntı dile getirilmiş olup kurum yetkilileri notlarını alarak çalışma yapacaklarını bildirmişti.

 

DMO, TİTCK , KHGM yetkilileri iletilen sorunlar kapsamında kısa zamanda çözüm odaklı çalışmaların yapılacağını, her konuda firmaların kendileri ile iletişime geçebileceklerini belirtmişlerdir.

13 Haziran 2023 Salı günü Ankara Ticaret Odasında TÜMDEF, ve SEİS ortak Yönetim Kurulu toplantısı yapılmıştır. Toplantıya ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO Meclis Başkanı Mustafa DERYAL, TÜMDEF üyesi DERNEK Başkanları katılım sağlamış, sektörümüzüm ödeme sorunlarından, regülasyonlara kadar uzanan konular değerlendirilmiştir.

13 Haziran 2023 Salı günü TİTCK Başkanı Dr. Asım Hocaoğlu, Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Hakan Fırat ve kurum Daire Başkanları, Ticaret Bakanlığı yetkilileri yapılan TOBB Medikal Meclisi toplantısına katılım sağlanmıştır. Sektörel sorunları ve özellikle ödemeler konusunda hukuki boyutla kesin  çözüm bulunması ve artık  Tıbbi Cihaz alanında makro politikaların üretilmesi gerektiği, gelecekte sektörümüzün içine girecek dönüşümsel teknoloji Yapay Zeka konularına ağırlık verilmesi konuları değerlendirilmiş. Hem Tıbbi Cihaz Kanunu kapsamında hem de gelecek vizyonu çalışmaları için Çalışma grupları kurulmasına karar verilmiştir. Ayrıca Sektörümüzü ilgilendiren tüm kamu kurumlarının katılımı ile bir çalıştay yapılması değerlendirilmiştir.

 

MASSİAD Yönetim Kurulu

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ