Tümdef
Haberler

Başkanımız C.Sadrettin Dai Beyin Dünya Gazetesi Röportajı 'Kamu Alacaklarının Takibi İçin Yasal Altyapı Gerek'

Başkanımız C.Sadrettin Dai Beyin Dünya Gazetesi Röportajı 'Kamu Alacaklarının Takibi İçin Yasal Altyapı Gerek'

Tıbbi cihaz sektörü, son yıllarda “tahsil edilemeyen kamu alacakları” ve “feragat” tartışmalarıyla gündemden düşmüyor. Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile sektör şirketleri arasında geçen yıl tam da bu zamanlarda “feragat” tartışmaları yaşanmış, firmaların alacaklarından yüzde 25 oranında feragat etmesi istenmişti. Sektör bu talebe Ankara’da bir eylemle yanıt verse de ilerleyen dönemde şirketlerin yüzde 90’a yakını feragat talebine uymayı seçti. Türkiye tıbbi cihaz sektörünün temsilcileri, yarın bir kez daha tam 19 aydır ödeme alamadıkları için Ankara’da toplanıyor. MASSİAD (Marmara Tıbbi Cihaz Üreticileri ve Tedarikçileri Derneği) olarak 150 üye ile birlikte yaklaşık 400 kişilik bir ekiple Ankara’daki eylemde hazır bulunacaklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sadrettin Dai, taleplerinin sadece alacakların ödenmesi değil, yasal güvenceye de alınması olduğunu vurguladı.

‘Ödemede tıbbi cihaz son sırada’

Bütün dünyada tıbbi cihaz sektörünün kamu tarafından finanse edildiğini, çünkü en büyük alıcının devlet olduğunu söyleyen MASSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sadrettin Dai, Türkiye’de ise sektörün yanlış bir itibara sahip olduğunu ifade etti. Dai’ye göre tıbbi cihaz sektöründe finansal problemlerin yaşanmaya başlaması, devletin satın alım sisteminde yaptığı yönetmelik değişikliğine dayanıyor. “Değişiklikle birlikte alımları Devlet Malzeme Ofisi yapmaya başlamıştı. Sektörde bin 200 firma var. Dağıtım ve distribütörlerle bu sayı 10 bini buluyor. Pandemide Hayat durdu, biz durmadık. Bin 500 hastaneye hizmet veriyoruz. Sadece ürün değil, hizmet de satıyoruz. Feragat de ettik ama yine de cesaretimiz kırılıyor” diyen Dai, sektörün bundan sonraki dönemde yasal güvenceye ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

Röportajın devamı için tıklayınız

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ