Tümdef
Haberler

3.Ulusal Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçileri Kongresi Başarıyla Tamamlandı.

3.Ulusal Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçileri Kongresi Başarıyla Tamamlandı.
Sektörümüzün sorunlarını ve çözüm önerilerini değerlendirmek, geleceğe ilişkin hedefler koymak amacıyla, Federasyonumuz TÜMDEF ve SEİS tarafından 17–20 Şubat 2011 tarihlerinde, Antalya - WOW Topkapı Palace Otelde düzenlenen “3.Ulusal Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçileri Kongresi” başarıyla tamamlanmıştır.
Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Kamu ihale Kurumu, Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Üniversite ve Sivil Toplum Örgütleri yöneticileri başta olmak üzere Sektörümüzün muhataplarıyla bir araya geldiğimiz, kongrede Tıbbi Cihaz sektörünün dünü, bugünü ve geleceğe ilişkin projeleri masaya yatırıldı.

Bu bağlamda kongrede yapılan seminerler ve organizasyonlar aşağıdaki gibidir;

n SGK Sağlık Uygulama Tebliği, TİTUBB ve Ulusal Sağlık Stratejisi,

n E-İhale Uygulamaları ve TİTUBB,

n Sağlık Bakanlığı ve Üniversite Hastaneleri İlişkileri, Ödeme Sorunları,

n Tıbbi Cihaz Üretim Politikaları, Sektörel Teşvikler, ARGE ve İnovasyon,

n İthalat Denetimleri, Piyasa Gözetim ve Denetimleri,

n Kamu İhale Uygulamaları – Toplu Alımlar, Hizmet Alımları, Rekabet Kuralları,

n Meslek Kanunu ve Sektörde Eğitim Sorunları, Projeler, Meslek Standartları,

n Sektör Sivil Toplum Kuruluşları Dünü, Bugünü ve Birlikteliği,

n Serbest Konuşmalar ve Genel Değerlendirmeler,

Hızla gelişen teknoloji, AB uyum süreci çalışmaları, gerek dünyanın gerekse Ülkemizin zaman zaman yaşadığı ekonomik krizler; Sektörümüzü münferit çözümlerden sıyrılarak, kurumsal ve örgütlü bir yapılanmayla, kriterleri belirlenmiş evrensel çözüm önerileri üretmeye gerekli kılmıştır.

Sektörümüz, Sağlık Bakanlığı ihalelerinin başlıca tedarikçisi konumundadır. Tıbbi cihaz sektöründe 9 Dernek ile 758 firmanın temsilcisi olan “ TÜMDEF” ve 106 Firma ile İşverenleri temsil eden “ SEİS” toplam; 864 firma ile “ Sağlık Sektörünü “temsil etmektedirler.

Ancak sektöre giriş ve çalışma kurallarını düzenlemesi hedeflenen “Tıbbi Cihaz Üreticileri, İthalatçıları, Dağıtıcıları ve Teknik Servis Sağlayıcıları”nın Meslek Kanunu bir an önce yasalaşması gerektiği vurgulanmıştır. Bu Kanun İle ; “ Fertlerin ve toplumun sağlığını korumak üzere, “Tıbbi cihaz, aktif tıbbi cihaz ve vücut dışı tıbbi tanı cihazlarının üreticisi, ithalatçısı, dağıtıcısı ve teknik servis sağlayıcısı ” unvanlarının kullanılması ve bu faaliyetler ile iştigal eden işletmelerin idare edilmesi usul ve esaslarını düzenlemek” esas alınacağı belirtilmiştir.

Kongremizin gerçekleşmesinde emeği geçen ve maddi - manevi katkılarını bizlerden esirgemeyen başta; tüm değerli Sponsorlarımıza, kongremize katılan ve destekleyen Kamu Kurumları Temsilcilerine ve siz kıymetli üyelerimize Kongre Düzenleme Kurulu adına teşekkürlerimizi sunarız.

Saygılarımızla

Massiad Yönetim Kurulu Adına

Başkan Kazım ERYAŞAR

Kongre sunumlarına ulaşmak için tıklayınızKongre resimlerine ulaşmak için tıklayınız
TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ