Tümdef
Haberler

2 Temmuz 2021 Tarihinde Yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında MASSİAD Yönetimine Sn. C.Sadrettin Dai Ve Ekibi Seçildi.

2 Temmuz 2021 Tarihinde Yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında MASSİAD Yönetimine Sn. C.Sadrettin Dai Ve Ekibi Seçildi.

Derneğimizin 6.Olağanüstü Genel 2.07.2021 Cuma günü saat:13.30’da Tüyap Palas Otel Cumhuriyet Mah. Eski Hadımköy Yolu Cad. No:9/2 Büyükçekmece-İstanbul adresinde yapışmıştır. Toplantıya 169 üyemizden 33 etkin üyemiz ve misafirlerimiz katılmıştır.

Açılışı yapmak üzere Dernek Başkanı F.A. Tolga SÖZEN bey söz almış, İstiklal Marşımızın okunması ardından divan heyeti seçimine geçilmiştir.

Divan Heyetinin Başkanlığına Sn. Kazım ERYAŞAR bey, Divan Heyeti Başkan Yardımcılığına Sn. Ayşegül CANTÜRK hanım, Divan Heyeti Kâtipliğine Sn. Uğur MUMAY bey seçilmiş ve Divan Heyetine oybirliğiyle yetki verilmiştir.

Olağanüstü Genel Kurul kararı alan Yönetim Kurulu adına Sn. F.A. Tolga SÖZEN Olağanüstü toplantıya neden olan konular hakkındaki görüşlerini;son dönemde, Tıbbi Cihaz sektörünü ve tedarik sürecini ilgilendiren çok ve önemli değişiklikler olduğunu, Pandemi sürecinin yanı sıra,uzun süredir ödeme alınamamasının,Sektöre dayatılan feragat sürecinin, DMO’nun devreye sokulması gibi her biri bütün sistemi etkileyecek değişikliklerin, travmatik bir şekilde Sektör’ün üzerine geldiğini ifade ederek, bu dönemde, gerek Kamu otoritesinin kararlarına karşı takınılacak tavır, gerek alınacak önlemler konusunda, hem Sektörel bazda, hem de STK’lar bazında ciddi fikir ayrılıkları ve değerlendirmelerin olduğunu dile getirmiştir. Sn. SÖZEN önümüzdeki dönemde, bu tartışmaların, gerek Derneğimiz içinde, gerekse de Sektör içinde, izlenecek politika ve yeni örgütlenmeler çerçevesinde alınacak yeni kararlara dönüşmesi gerektiğini, bu kararların en üst düzeyde alınacağı ve alınacak kararları uygulama niyet ve kapasitesine sahip kişilerin seçilmesi için Yeni Yönetim’in oluşturmak gerektiğigörüşü ile bu kararın alındığını hazirunaifade etmiştir.

Sn. SÖZEN 2014 yılından bu güne 4 Dönem Başkanlığını yürüttüğü Yönetim Kurulunun her mecrada sektörün haklarını sonuna kadar savunmayı ilke edindiklerini ifade ederek, çalışmalarına bu güne kadar Sivil Toplum Örgütlerinde esas olan katılımcılık anlayışını benimseyerek, üyelerin tecrübeleri ile sektörel gelişimi ve sorunlarını birlik içinde daha etkili, güçlü girişimlerle çözüleceği bilinciyle devam ettiklerini dile getirerek, kendisine ve ekibine destek veren tüm üyelerimize teşekkürlerini iletmiştir.

Sn. SÖZEN’in konuşmasından sonra 19. Yönetim Kurulu faaliyet raporu, kesin hesap raporu-bilanço ve denetim raporu haziruna sunulmuştur.

Divan Heyeti tarafında haziruna yeni Yönetime talip olanların listelerini sunması istenmiş,Yeni Yönetim içinSn. C.Sadrettin Dai bey tarafından tek bir liste çıkmış ve Divan heyetine sunulmuştur.

Yeni dönemYönetimine aday olan Sn. C.Sadrettin DAİ bey kendini tanıtarak, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Disiplin Kurulu, Delege listelerini, çalışma raporunu, bütçe çalışmasını Hazirunun onayı sunulmuş olup Hazirun tarafından oybirliği ile kabul edilmiştir.

Seçilen yönetim adına söz alan Sn. DAİ, öncelikle geçmiş dönem çalışmalarından dolayı tüm eski Yönetimlere ve Sn. F.A. Tolga SÖZEN Başkanlığındaki 19. Dönem Yönetimine teşekkürlerini iletmiş, Sektörün önemli derneklerinden olan MASSİAD’ın sağlam ve sürdürülebilir alt yapısının devamı olarak, bundan önceki dönemlerde olduğu gibisektörün haklarını her mercide savunacak, özverili ve katılımcı bir anlayış ile devam edeceklerini dile getirerek Yeni Yönetim Kurulunun hedef ve çalışma planını aşağıdaki başlıklarla sunmuştur.

Sektör gündemini etkileyen konuların; Pandemi - Feragat uygulaması sonrası oluşan kaygılar - Kamu alımlarında DMO-SMO’nin devreye girmesi - MDR geçiş süreci olduğunu,

Mevcut Gündem/Konuların; -Kamu satınalma yöntemleri ile ilgili düzenlemeler (DMO-SMO) - Kamu ödemeleriyle ilgili sorunlar - SGK-SUT fiyat güncellemesi - ÜTS kayıt ve SUT eşleştirme süreçlerinde iyileştirme ve altyapı kurulumu çalışmaları - MDR geçiş süreci - Massiad üye tabanının genişletilmesi ve temsiliyetin güçlendirilmesi olduğunu,

Odaklanılacak Konuların; Kamuoyu nezdinde imaj çalışmaları - Tıbbi cihaz tedarik sektörünün haklarının hukuki zeminde güvence altına alınması - Kamu (SB, SGK, DMO vb) ile sürekli iletişim ve birlikte çalışma ortamının devam ettirilmesi. - Sektörel temsili güçlendirecek yönde TÜMDEF ve diğer STKlar ile işbirliği/koordinasyon/ortak çalışma - Üyelerin aktif katılımını teşvik edecek dijital uygulamaların kullanılması olduğunu,

Kamu ile ortak çalışmalarda,Yerli üretimin desteklenmesi: Destek türü ve doğru ürünlerinin belirlenmesi. - Satınalma yöntemleri: Gerçek etkin ve ekonomik tedarik yöntemlerinin belirlenmesine yönelik tedarikçi görüşü sağlanması. - Tedarik sürecinin hukuki zemine oturtulması ve sözleşme yönetimi konularına ağırlık verileceğini,

YÖNETİM KURULU

ASİL ÜYE ADAYLARI

Celal Sadrettin DAİ

Tolga ORUÇOĞLU

F. Esengül TUTUNMAZ DEMİR

Semra Ümit EROL

Ayşe Esmeray GÜRBÜZ

Ali İhsan ŞERBETÇİ

Ufuk ÖZKAYA

YEDEK ÜYE ADAYLARI

Gül ERDEN

Yusuf BÜYÜKÜNALDI

Mustafa Şaban ADANIR

Kerem OKTAY

Cem GÜRBÜZER

Ahmet Yaşar AÇIKGÖZ

Hüseyin Burak GÜLTEKİN

DENETİM KURULU

ASİL ÜYE ADAYLARI

F.A.Tolga SÖZEN

Mahmut CUMBUL

Ali Rıza TAŞLIÇUKUR

YEDEK ÜYE ADAYLARI

Tuğrul ÜNLÜ

Tuncay SARI

Ayşegül CANTÜRK

DİSİPLİN KURULU

ASİL ÜYE ADAYLARI

V. Cengiz BALÇIK

İbrahim Kıral KARABÜK

Adil BOZ

YEDEK ÜYE ADAYLARI

Mertkan TURNACILAR

Necat KOÇ

Mesut KARAHAN

Dilek ve Görüşler bölümünde söz alan TÜMDEF Başkanı Kemal YAZ, Sn. Mehmet Ali ÖZKAN, Sn. Uğur MUMAY, Massiad’ın sektördeki önemini vurgulayarak Sektörel değerlendirmelerde bulunmuş, Yeni Yönetime başarılar dilemiştir.

Olağanüstü Genel Kurul Toplantımızın sonunda 19.Dönem Başkanı Sn. F.A. Tolga SÖZEN, Genel Sayman Ş.Engin Taşpınar ve Derneğimizde 20.yılını doldurmuş üyelerimize plaket takdim edilmiştir.

Büyük bir olgunlukla ve samimi bir ortamda tamamlanan Olağanüstü Genel Kurulun hem sektörümüze hem de derneğimize hayırlı olmasını temenni eder, emeği geçen herkese şükranlarımızı sunarız.

Saygılarımızla

MASSİAD

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ