Tümdef
Duyurular

Ürün Takip Sistemi UTS-v10.2.0 Sürümü Yayınlandı

15 Mayıs 2023

Değerli Üyemiz,

Ürün Takip Sistemi UTS-v10.2.0 Sürümü yayınlandı.

Duyuru İçin Tıklayınız

Yeni Eklenen Özellikler/Gereksinim Değişiklikleri

TIBBİ CİHAZ

-90/385/EEC veya 93/42/EEC kapsamındaki EC Sertifikası ve 93/42/EEC kapsamında Sınıf-I Diğer cihazlar için düzenlenen Uygunluk Beyanı belgelerine “2023/KK-1 Sayılı Duyuru Kapsamında Belge Kayıt/Güncelleme Bildirimi Başvurusu mu?” alanı eklendi. Bu alanın “Evet” seçilmesi durumunda ilgili belgeler için “2023/KK-1 Sayılı Duyuru Kapsamında Belge Başvurusu” isminde fiziksel evrak gerektirmeyen başvuru yapılabilmesi sağlandı. Bu yeni başvuru tipine belge başvurusu ekranından ulaşılabilir.

-“2023/KK-1 Sayılı Duyuru Kapsamında Belge Kayıt/Güncelleme Bildirimi Başvurusu mu?” alanı evet olan belgeler için zorunlu olarak “MDR Geçiş Süresi Uzatımı İçin Kanıt Dokümanlar”  eklenmesi sağlandı.

- “Sınıf III impante edilebilir ısmarlama tıbbi cihaz mı” sorusu “Evet” seçilen Ismarlama Tıbbi Cihazlar için “2023/KK-1 Sayılı Duyuru Kapsamında Başvuru yapıldı mı?” alanı eklendi. Bu alan “Evet” seçilirse “MDR Geçiş Süresi Uzatımı İçin Kanıt Dokümanlar” eklenmesi zorunlu kılındı.

-Kik servisinde EKAP tarafından firmaların ürünleri sorgulandığında durumu reddedildi olup sistemde tekil ürünü bulunan ürünlerin de dönülmesi sağlandı.

PGD ve Uyarı

-Tıbbi cihaz uyarı sorumlularının listelendiği sayfada sadece aktif olarak faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarının uyarı sorumlularının gösterilmesi sağlandı.

-90(pgd) ve 120(uyarı) gün içerisinde hareket görmeyen dosyaların listesi, dosya sahibi ve kaç gündür işlem görmediği gün bilgilerin görüntülendiği yeni bir ekran oluşturuldu.

-Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünün Sağlık Kuruluşu Olumsuz Olay Bildirimlerinin takibini yapabilmesi için bir ekran geliştirildi.

Giderilen Hatalar

TIBBİ CİHAZ

-SGK Cihaz sorgulama servisinde karşılaşılan hata giderildi.

ÜRÜN HAREKETLERİ

-Mdd’den Mdr’a geçip sınırsız süreli belgeleri olanlar üretim bildirimi yapabilmesi sağlandı.

KLİNİK MÜHENDİSLİK

-Referans donanım başvurularının TİTCK’ya gönderilmesi sağlandı.

İlgilenen üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla.

(Aslı İmzalıdır.)

Tolga ORUÇOĞLU

Genel Sekreter

TÜMDEF Akademi

Tıbbi Cihaz sektör temsilcilerimizin her alanda bilgilendirilmesi ve güncel bilgilere erişimini kolaylaştırmak amacıyla TÜMDEF Akademi, kapılarını açtı!

DETAYLI BİLGİ